LEdiga jobb

Drottningholms Slottsteater är en nationell institution med uppdrag och anslag från regeringen. Teatern är en del av Världsarvet Drottningholm, Sveriges första kulturobjekt på listan som anses vara av omistligt värde för mänskligheten. Vi spelar opera-, teater- och dansföreställningar och bjuder på konserter, visningar och evenemang, allt med avstamp i 1700-talet. Vår verksamhet pågår året om, med högsäsong under sommarmånaderna. Vi arbetar i en underbar kulturmiljö och träffar spännande människor från när och fjärran. Vi arbetar för jämställdhet och mångfald i vår verksamhet. Välkommen med din ansökan!

Vi söker tysk-, fransk- och italiensktalande guider för säsongen 2017

Varje säsong tar vi emot ca 25 000 svenska och utländska forskare, turister och skolklasser för visning av teaterbyggnaden. Som guide tar du med grupper runt i teaterns publika delar och berättar på ett insatt och levande sätt om teaterns historia, interiör och verksamhet. Grupperna kan vara allmäna (varje halvtimme) eller bokade. Alla besökare måste följa med på en guidad visning. I guidearbetet ingår att finnas till hands i teaterentrén och att arbeta i Teaterboden, där vi säljer visnings- och föreställningsbiljetter och souvenirer av olika slag och ger information till turister.

Du kommer att vara klädd i enkel 1700-talskostym när du arbetar.

Vi söker dig som

  • kan guida på svenska, engelska och tyska/franska/italienska
  • har minst 30 högskolepoäng inom ämnena konst-, teater-, musik-, litteraturvetenskap eller historia
  • är stresstålig, ansvarskännande och flexibel
  • kan delta vid obligatorisk brandövning den 29 maj kl 17-20

Vi sätter våra besökare och kunder i fokus. Därför är det viktigt att du har en gedigen känsla för service och ett intresse av att möta många människor från olika kulturer och åldrar med varierande kunskapsnivå. Du lär upp dig genom att läsa in material om teatern och genom att följa med på de guidade turerna under ett par dagar, men viljan att på egen hand söka ny kunskap är en viktig egenskap. För vår satsning på barn och unga är det också meriterande om du har pedagogisk erfarenhet.

Varaktighet, arbetstid

Vi har öppet alla dagar i veckan. Arbetstiden är minst 5 timmar per dag under maj-augusti och 4 timmar i september, de dagar man är schemalagd. Visningar utanför ordinarie öppethållande förekommer och under föreställningsperioderna finns möjlighet till utökad arbetstid. Timanställning deltid 50-75% under juni-augusti och extra vid behov i september samt under helger oktober-december. Arbete även vissa helger, helgdagar och kvällstid. Kollektivavtal finns.

Välkommen med din ansökan (personligt brev och cv) senast 28 april till jessica.ellingsworth@dtm.se. Ange "Guide" i ärende/rubrik.