LEdiga jobb

Drottningholms Slottsteater är en nationell institution med uppdrag och anslag från regeringen. Teatern är en del av Världsarvet Drottningholm, Sveriges första kulturobjekt på listan som anses vara av omistligt värde för mänskligheten. Vi spelar opera-, teater- och dansföreställningar och bjuder på konserter, visningar och evenemang, allt med avstamp i 1700-talet. Vår verksamhet pågår året om, med högsäsong under sommarmånaderna. Vi arbetar i en underbar kulturmiljö och träffar spännande människor från när och fjärran. Vi arbetar för jämställdhet och mångfald i vår verksamhet. Välkommen med din ansökan!

Nu söker vi scenteknisk personal

SCENMÄSTARE

Du kommer att vara involverad i förberedelserna av en eller fler av Drottningholms Slottsteaters produktioner och detaljplanering kring föreställningar och den tekniska personalen. I arbetet ingår att samordna den tekniska utrustningen, schemalägga och svara för organiseringen av arbetet på plats. Arbetet sker på såväl dag- som kvällstid samt helger. Du ingår i ett team som tar ett helhetsansvar för produktionen och byggnadens unika värde. Fysiska förutsättningar för att klara olika lyft är viktigt liksom att tänka på att arbetet kan vara tungt. Teaterns scenmaskineri är helt manuellt. Vi ser gärna att du har intresse för kulturhistoriska miljöer.

ARBETSUPPGIFTER

 • Du arbetsleder teknisk personal vid repetitioner och föreställningar
 • Du schemalägger ditt tekniska team i samråd med den tekniska projektledaren
 • Du är kontaktperson till producent och det konstnärliga teamet under repetitioner.

VI SÖKER DIG SOM

 • Har teknisk utbildning eller motsvarande erfarenhet
 • Har gedigen teatervana
 • Har erfarenhet av att arbetsleda
 • Är välorganiserad

 VARAKTIGHET

Heltid, visstidsanställning under perioden 29 maj-25 augusti, plus en introduktionsperiod. Du måste kunna delta i en obligatorisk brand- och säkerhetsutbildning 29 maj kl 17-20.

ANSÖKAN

Din ansökan med personligt brev och CV skickas per e-mail snarast men senast 20 mars till jobb@dtm.se. Ange ”Scenmästare” i ärende/rubrik. Ansökningar kommer att behandlas löpande. Sena ansökningar kommer ej beaktas. 

SCENFÖRMÄn

Du kommer vara involverad i genomförandet av en eller flera av Drottningholms Slottsteaters produktioner under sommaren. Arbetets planering sker i samråd med scenmästaren och den tekniske projektledaren. Arbetet sker på såväl dag- som kvällstid samt helger. Du ingår i ett team som tar ett helhetsansvar för produktionen och byggnadens unika värde. Fysiska förutsättningar för att klara olika lyft är viktigt liksom att tänka på att arbetet kan vara tungt. Teaterns scenmaskineri är helt manuellt. Vi ser gärna att du har intresse för kulturhistoriska miljöer. 

ARBETSUPPGIFTER

 • Du ingår i ett arbetsteam som leds av scenmästaren.
 • Du leder arbetsgrupper som bemannar delar av scenmaskineriet under repetitioner och föreställningar.

VI SÖKER DIG SOM

 • Har teknisk utbildning eller motsvarande erfarenhet.
 • Har teatervana och gärna liknande erfarenhet.
 • Är över 20 år.

 VARAKTIGHET

Heltid, visstidsanställning under perioden 29 maj-25 augusti. Du måste kunna delta i en obligatorisk brand- och säkerhetsutbildning 29 maj kl 17-20.

ANSÖKAN

Din ansökan med personligt brev och CV skickas per e-mail snarast men senast 20 mars till jobb@dtm.se. Ange ”Scenförman” i ärende/rubrik. Ansökningar kommer att behandlas löpande. Sena ansökningar kommer ej beaktas. 

Kvällsextra

Du kommer vara involverad i genomförandet av en eller flera av Drottningholms Slottsteaters produktioner under sommaren. Arbetet sker på såväl dag- som kvällstid samt helger. Du ingår i ett team som tar ett helhetsansvar för produktionen och byggnadens unika värde. Fysiska förutsättningar för att klara olika lyft är viktigt liksom att tänka på att arbetet kan vara tungt. Teaterns scenmaskineri är helt manuellt.

ARBETSUPPGIFTER

 • Du ingår i ett arbetsteam som leds av en scenförman.
 • Du arbetar i teaterns manuella scenmaskineri med att bl a dra i rep och springa i gångspel.

VI SÖKER DIG SOM

 • Är beredd på att arbeta fysiskt.
 • Har teatervana och gärna liknande erfarenhet.
 • Är över 20 år.

 VARAKTIGHET

Deltid/timanställning 6-18 juni samt extra vid behov under sommarsäsongen.

ANSÖKAN

Din ansökan med personligt brev och CV skickas per e-mail snarast men senast 20 mars till jobb@dtm.se. Ange ”Kvällsextra” i ärende/rubrik. Ansökningar kommer att behandlas löpande. Sena ansökningar kommer ej beaktas.