LEdiga jobb

Drottningholms Slottsteater är en nationell institution med uppdrag och anslag från regeringen. Teatern är en del av Världsarvet Drottningholm, Sveriges första kulturobjekt på listan som anses vara av omistligt värde för mänskligheten.

Vi spelar opera-, teater- och dansföreställningar och bjuder på konserter, visningar och evenemang, allt med avstamp i 1700-talet.

Vår verksamhet pågår året om, med högsäsong under sommarmånaderna. Vi arbetar i en underbar kulturmiljö och träffar spännande människor från när och fjärran. Vi arbetar för jämställdhet och mångfald i vår verksamhet.

Vi söker tysk- och fransktalande guider för säsongen 2018

Vi räknar med en intensiv turistsäsong och kommer därför att behöva ytterligare 2-3 guider. Varje säsong tar vi emot ca 30 000 svenska och utländska forskare, turister och skolklasser för visning av teaterbyggnaden. Som guide tar du med grupper runt i teaterns publika delar och berättar på ett insatt och levande sätt om teaterns historia, interiör och verksamhet. Grupperna kan vara allmänna (varje halvtimme) eller bokade. Alla besökare måste följa med på en guidad visning.
I guidearbetet ingår att finnas till hands i teaterentrén och att arbeta i Teaterboden, där vi säljer visnings- och föreställningsbiljetter och souvenirer av olika slag och ger information till turister. Du kommer att vara klädd i enkel 1700-talskostym när du arbetar.
Vi söker dig som

  • kan guida på svenska, engelska och tyska och/eller franska.
  • har minst 30 högskolepoäng inom ämnena konst-, teater-, musik-, litteraturvetenskap eller historia
  • är social, ansvarskännande och flexibel
  • kan arbeta juni-september, ca 30 timmar i veckan

Vi sätter våra besökare och kunder är i fokus så därför är det viktigt att du har en gedigen känsla för service och ett intresse av att möta många människor från olika kulturer och åldrar med varierande kunskapsnivå. För vår satsning på barn och unga är det meriterande om du har pedagogisk erfarenhet.
Du lär upp dig genom att läsa in material om teatern och genom att följa med på de guidade turerna under ett par dagar, men viljan att på egen hand söka ny kunskap är en viktig egenskap.

Vi har öppet alla dagar i veckan, arbetstiden är minst 5 timmar de dagar man är schemalagd. Visningar utanför ordinarie öppethållande förekommer, och under föreställningsperioderna finns möjlighet till utökad arbetstid.
Varaktighet, arbetstid
Timanställning deltid 75% juni-september samt extra vid behov oktober-december. Arbete även helger, helgdagar och kvällar.
Kollektivavtal finns.

Som guide på Drottningholms Slottsteater får du möjlighet att vistas i underbar kulturmiljö, träffa spännande människor och lära känna trevliga arbetskamrater. Välkommen med din ansökan och cv senast 29 maj till jobb@dtm.se