FÖR SKOLOR

FotoEliasGammelgård.jpg
Drottninghoms Slottsteater foto Elias Gammelgård.jpg

BOKA VISNING FÖR en SKOLKLASS

En visning av teatern tar bl a upp byggnadens historia, arkitektur och magi, kungligheternas roll, dramat förr och nu och hur det kommer sig att vi har en sådan unik teater bevarad just i Sverige.
Hovet på 1700-talet var mångkulturellt. Gustav III lockade konstnärer, arkitekter, skådespelare och kompositörer till Sverige. Hur levde skådespelare, sångare och dansare på 1700-talet? Hur var man klädd och hur lång tid tar det att tillverka en 1700-talsklänning? Hur fungerar teatertekniken i trä och med rep? Hur var belysningen förr? Varför är vårt kulturarv så viktigt?

Våra guider är kunniga på flera områden. Alla är högskoleutbildade inom teater, konst, historia, musik och litteratur. Vi kan skräddarsy era visningar. Vi kan även erbjuda visningar på engelska, franska eller tyska om eleverna vill ha en språkövning.
Vill klassen klä ut sig går det att boka I Gustavs fotspår (se nedan) eller annan passande temavisning, beroende på ålder. 

Vi tar emot skolklasser hela året. En skolvisning kostar 900 kr på vardagar när teatern är öppen för säsongen, 1 000 kr på helger. Utanför säsong är priset 1 500 kr/1 900 kr.

I Gustavs fotspår

Välkommen på en guidad tur av den magiska teatern där du får lära känna Gustav III som barn, skapa åska och vind på teatervis och klä ut dig i 1700-talskostym (om du vill). Du kommer också att träffa på en drake och en liten teaterapa.

Visningen tar ca 1 timme är lämplig för förskoleklass-årskurs 5. Boka hela året. 1 100 kr för en klass.

Den trettiotredje pärlan

Boken Den trettiotredje pärlan utspelar sig på Drottningholms Slottsteater dit lilla Elin har följt med sin mamma operasångerskan. Plötsligt befinner hon sig i 1700-talet. Följ med på en sagovisning och se miljön där handlingen utspelar sig. Förskoleklass-årskurs 3. Boka hela året. 900 kr för en grupp (max 15 barn).

För äldre barn och ungdomar

se Temavisningar eller titta i vårt skolprogram (pdf)>>>

Mer information och bokning på tel 08-759 04 06 eller guide@dtm.se