Inför ditt besök

 

TOALETTER

Det finns begränsat med toaletter inne i teatern. Offentliga toaletter finns i anslutning till Drottningholms Slottscafé, ca 150 meter från teaterns entré.

YTTERKLÄDER OCH VÄSKOR

Vi har två fria, bevakade garderober i teatern, där vi ber dig lämna väskor, större handväskor och ytterkläder. Vi tillåter inte att du tar med väskor, ytterkläder och kuddar in i salongen, och det har med säkerheten att göra, vi befinner oss i en unik 1700-talsteater. Det är ganska trångt och mörkt inne i salongen och vid en eventuell utrymningssituation kommer alla lösa föremål att utgöra en snubbelrisk.

Mat och dryck

Av bevarandeskäl vill vi inte att du tar med dryck, godis eller annat ätbart in i salongen.
Déjeunersalongen Bar öppnar 1 1/2 timme innan varje föreställning och erbjuder vitt vin och rosévin, champagne (även alkoholfri), vatten, läsk, kaffe och te samt wraps, macarons och minimunkar. När du köper din föreställningsbiljett kan du förboka dryck och lättare förtäring till pausen, eller en picknickkorg som med fördel kan njutas i den vackra parken. Filtar och kuddar finns att låna.
Drottningholms Slottscafé, Karamellan,  har utökade öppettider vid föreställningar och erbjuder en full meny. Se deras hemsida här.

VISNING INNAN KVÄLLSFÖRESTÄLLNING

Innan kvällsföreställningarna startar en fördjupad visning av den unika teaterbyggnaden. Visningen startar kl 16.30 och är ca 45 minuter lång, på svenska eller på engelska. Boka samtidigt som du bokar din föreställningsbiljett.

Operaintroduktioner

Inför våra operaföreställningar bjuder vi på en operaintroduktion i Dejeunérsalongen. Introduktionen börjar en timme innan föreställningens start.

Tillgänglighet

Vi reserverar två platser för gäster med begränsad rörlighet och även två ledsagarplatser i direkt anslutning till dessa platser. Dessa platser är endast bokningsbara genom Ticnets telefonbokning på 077-170 70 70 eller direkt med teaterns biljettkontor på telefon 08-556 931 05 eller på biljett@dtm.se
Under våren 2016 har teaterns entré byggts om och fått en permanent ramp. Vi kan ta emot manuella rullstolar med normal markfrigång.

 

 

 

 

 

Ta sig hit och härifrån

Drottningholm ligger ca 12 km väster om Stockholm city.
Det lättaste sättet att ta sig till Drottningholms Slottsteater är med lokaltrafik (tunnelbana och buss) via Brommaplan och du kan lätt planera din resa på SLs hemsida. Om du hellre vill ta egen bil så finns det gott om parkeringsplatser i direkt anslutning till teatern. Tänk på att trafiken ut mot Ekerö kan vara tät på eftermiddagar och tidig kvällar så räkna med att det kan lite längre tid.
Ett smidigt sätt att ta sig tillbaka till centrala Stockholm efter en operaföreställning är att köpa en bussbiljett för 100 kr när du bokar din biljett eller i garderoben efter föreställningen i mån av plats. Bussarna stannar vid Fridhemsplan och Centralen.

FÖRESTÄLLNINGSPAKET

Det vackraste sättet att komma till Drottningholm är med båt. Båten går från Stadshuskajen i Stockholm. I samarbete med Strömma erbjuder vi ett trevligt paket:
Båt från Stockholm kl 18.00, en tvårättersmiddag ombord, föreställning (bänk 10-20) och buss tillbaka till stan. Boka paketet direkt från Strömmas hemsida.

Bild- och ljudupptagning

Ljudupptagning, fotografering och filmning är ej tillåtet under föreställningen. Vill du fotografera innan eller under applådtack går det bra, men alltid utan blixt!
Dela gärna dina bilder på Instagram med @drottningholmsslottsteater eller på Facebook: Drottningholms Slottsteater (official).

Klädsel

På Drottningholms Slottsteater är det valfri klädsel, klä dig i något du känner dig bekväm i! På premiärer kan det vara roligt att klä upp sig lite extra men det är inget krav. Tänk även på att det blir varmt i salongen under varma sommarkvällar och anpassa klädseln efter det.