Inför ditt besök

 

TOALETTER

Det finns inga toaletter inne i teatern dagtid. Offentliga toaletter finns i anslutning till Drottningholms Slottscafé, ca 150 meter från teaterns entré.

YTTERKLÄDER OCH VÄSKOR

Ytterkläder och större väskor lämnas i garderoben i entrén. Pga de ömtåliga ytskikten i teaterns små rum, får du inte ta med väskor och ryggsäckar in på visningen.

ÄTA på drottningholm

Drottningholms Slottscafé — Karamellan — ligger på kort promenadavstånd från teatern och erbjuder klassisk svensk hemlagad mat, bakverk, kaffe, öl och vin i historisk miljö.>>>

picknick

Det går bra att äta medhavd matsäck i den Engelska parken väster om teatern. Utanför teaterns foajé Déjeunersalongen finns en mur att sitta på, det är soligt där hela eftermiddagen och kvällen.

 

 

 

 

Hitta hit

Drottningholm ligger ca 12 kilometer väster om Stockholm.
Det lättaste sättet att ta sig till Drottningholms Slottsteater är med lokaltrafiken via T-Brommaplan och du kan lätt planera din resa på SLs hemsida.

Om du hellre vill åka egen bil finns det gott om parkeringsplatser i direkt anslutning till teatern och vid Karusellplan om man fortsätter Ekerövägen några hundra meter förbi Drottningholmsinfarten.

Det allra vackraste sättet att komma till Drottningholm är med Strömmas båtar från Klara Mälarstrand vid Stadshusbron. Under säsongen går båten många turer dagligen.

Tillgänglighet

Det finns en permanent ramp vid huvudentrén. Vi kan ta emot manuella rullstolar med normal markfrigång.

FOtografering

Det går bra att fotografera under visningen, men alltid utan blixt.
Dela gärna dina bilder på Instagram med @drottningholmsslottsteater eller på Facebook - Drottningholms Slottsteater (official).