Följ med på en guidad visning!

Vi visar de sällskapsrum som omger salongen, salongens utsmyckning, scenbilder och Déjeunersalongen som är teaterns stora foajé mot den engelska parken. Våra guider berättar med liv och lust om teatermaskineriets finesser och teaterlivets hemligheter. Som ackompanjemang demonstreras teaterns ljudeffekter – åsklådan och vindmaskinen – om en repetition pågår får man istället kanske uppleva en operaaria eller en känd orkestersats. Ett besök på Drottningholms Slottsteater ger en upplevelse av 1700-talet och en förståelse för vårt levande kulturarv. Som komplement till visningen finns en kort film som visar hur teaterns unika scenmaskineri fungerar.

April-oktober är teatern öppen varje dag för visningar på olika språk. Svenska och engelska varvas och under högsäsong visar vi även på  tyska (kl 12.30, 14.30) och franska (kl 13.30, 15.30) dagligen. Språkvisningar går också att boka för grupper. Visningen tar ca 30 minuter. Se öppettider vår och höst i högerspalten.

EN VISNING INNAn FÖRESTÄLLNINGen?

Innan kvällsföreställningarna startar en fördjupad visning av den unika teaterbyggnaden. Visningen startar kl 16.30 och är ca 45 minuter lång, på svenska eller på engelska. Boka samtidigt som din föreställningsbiljett på Ticketmaster eller köp på plats i Teaterboden. 

SE FILM HÄR ELLER I TEATERBODEN!

Som komplement till visningen finns en kort film som visar hur teaterns unika maskineri fungerar. Maskineriet ingår inte i en ordinarie visning.
Se filmen här eller i Teaterboden i samband med din visning.

BILJETTER

Biljetter till visningarna köps i Teaterboden, intill teatern. Tel 08-759 04 06. De flesta av våra spännande och fördjupade temavisningar kan även bokas online. Gruppbokningar tar vi emot på guide@dtm.se

Den magiska teatern

”Byggnaden är ett eget väsen, den suger tag i en. Det är som att den lever, nästan som att den kan tänka, hur otroligt det än må låta.” Sophia Palmén arbetar som guide på Drottningholms Slottsteater och berättar här om platsens historia, magin i väggarna och besökarnas reaktioner. Läs mer>>>

 
The Court Theatre at Drottningholm - a magical place where time stand still.

ÖPPETTIDER 2019

Alla besökare måste följa med en guidad tur.

Mars lördag-söndag kl 12-15.30
April dagligen 12-15.30
Maj-september dagligen kl 11-16.30
Oktober dagligen:
visning på svenska kl 12.30
på engelska kl 12, 14, 15

November-15 december lördag-söndag: visning på svenska kl 12.30
på engelska kl 12, 14, 15

Vid matinéföreställningar startar sista visning kl 13.30. Midsommarafton sista visning kl 14.30.

Med reservation för ändringar

INTRÄDE

Vuxen 110 kr
Studerande -26 år 70 kr
Pensionär 80 kr
Barn t o m 17 år i vuxens sällskap fri entré

Medlemmar i Drottningholmsteaterns Vänner har fri entré till ordinarie visningar.
Läs mer om medlemskap>>>

Stockholm Pass ger fri entré. Läs mer>>>

Köp gärna en Världsarvsbiljett för teatern, slottet och Kina slott. Höst och vår finns en Kombinationsbiljett för teatern och slottet.
Säljs i Teaterboden och i Drottningholms besökscentrum.
En kombinationsbiljett för båtresa, teatern, slottet och Kina slott säljs via Strömma>>>

BOKA VISNING FÖR GRUPP

Grupper måste boka en egen guide. Tel 08-759 04 06 eller guide@dtm.se
Vi tar emot grupper även under vinterhalvåret!