Följ med på en guidad visning!

Vi visar de sällskapsrum som omger salongen, salongens utsmyckning, scenbilder och Déjeunersalongen som är teaterns stora foajé mot den engelska parken. Våra guider berättar med liv och lust om teatermaskineriets finesser och teaterlivets hemligheter. Som ackompanjemang demonstreras teaterns ljudeffekter – åsklådan och vindmaskinen – om en repetition pågår får man istället kanske uppleva en operaaria eller en känd orkestersats. Ett besök på Drottningholms Slottsteater ger en upplevelse av 1700-talet och en förståelse för vårt levande kulturarv. Som komplement till visningen finns en kort film som visar hur teaterns unika scenmaskineri fungerar.

April-oktober är teatern öppen varje dag för visningar på olika språk. Svenska och engelska varvas och under högsäsong visar vi även på  tyska och franska dagligen. Språkvisningar går också att boka för grupper. Visningen tar ca 30 minuter. Se öppettider vår och höst i högerspalten.

EN VISNING INNAn FÖRESTÄLLNINGen?

Innan kvällsföreställningarna startar en fördjupad visning av den unika teaterbyggnaden. Visningen startar kl 16.30 och är ca 45 minuter lång, på svenska eller på engelska. Boka samtidigt som din föreställningsbiljett på Ticketmaster eller köp på plats i Teaterboden. 

SE FILM HÄR ELLER I TEATERBODEN!

Som komplement till visningen finns en kort film som visar hur teaterns unika maskineri fungerar. Se den här eller i Teaterboden i samband med din visning.

BILJETTER

Biljetter till visningarna köps i Teaterboden, intill teatern. Tel 08-759 04 06. De flesta av våra våra spännande och fördjupade temavisningar kan även bokas på Ticketmaster.se. Gruppbokningar tar vi emot på guide@dtm.se

Den magiska teatern

”Byggnaden är ett eget väsen, den suger tag i en. Det är som att den lever, nästan som att den kan tänka, hur otroligt det än må låta.” Sophia Palmén arbetar som guide på Drottningholms Slottsteater och berättar här om platsens historia, magin i väggarna och besökarnas reaktioner. Läs mer>>>

Weekenderbjudande med övernattning på slott

  • Valfri ordinarie visning av teatern

  • 10% rabatt i Teaterboden

  • Övernattning i dubbelrum på Ulfsunda Slott

  • Frukostbuffé

ÖPPETTIDER 2018

Teatern är öppen för visning

April dagligen 12-15.30
Maj-augusti dagligen kl 11-16.30
September dagligen kl 11-16.30
Oktober dagligen kl 12-15.30
November lördag-söndag kl 12-15.30
December (t o m 16/12) lördag-söndag kl 12-15.30
Extra öppet julmarknadshelgen 8-9 december, med visningar på svenska kl 11.30, 14.30 och 16.30, på engelska kl 11, 13, 15 och 16 samt temavisningar>>>
Teaterboden är öppen 9.30-17.30

Vid matinéföreställningar startar sista visning kl 13.30. Midsommarafton sista visning kl 14.30.

Med reservation för ändringar

INTRÄDE

Vuxen 100 kr
Studerande -26 år 70 kr
Pensionär 80 kr
Barn t o m 17 år i vuxens sällskap fri entré

Medlemmar i Drottningholmsteaterns Vänner har fri entré till ordinarie visningar.
Läs mer om medlemskap>>>

Stockholm Pass ger fri entré. Läs mer>>>

Köp gärna en Världsarvsbiljett för teatern, slottet och Kina slott. Höst och vår finns en Kombinationsbiljett för teatern och slottet.
Säljs i Teaterboden och i Drottningholms besökscentrum.
En kombinationsbiljett för båtresa, teatern, slottet och Kina slott säljs via Strömma>>>

BOKA VISNING FÖR GRUPP

Grupper måste boka en egen guide. Tel 08-759 04 06 eller guide@dtm.se
Vi tar emot grupper även under vinterhalvåret!