LEdiga jobb

Drottningholms Slottsteater är en nationell institution med uppdrag och anslag från regeringen. Teatern är en del av Världsarvet Drottningholm, Sveriges första kulturobjekt på listan som anses vara av omistligt värde för mänskligheten.

Vi spelar opera-, teater- och dansföreställningar och bjuder på konserter, visningar och evenemang, allt med avstamp i 1700-talet.

Vår verksamhet pågår året om, med högsäsong under sommarmånaderna. Vi arbetar i en underbar kulturmiljö och träffar spännande människor från när och fjärran. Vi arbetar för jämställdhet och mångfald i vår verksamhet.

Just nu söker vi guider och butiksassistent. Välkommen med din ansökan!

VI SÖKER GUIDER FÖR SÄSONGEN 2019

Varje säsong tar vi emot ca 30 000 svenska och utländska forskare, turister och skolklasser för visning av teaterbyggnaden. Som guide tar du med grupper runt i teaterns publika delar och berättar på ett insatt och levande sätt om teaterns historia, interiör och verksamhet. Grupperna kan vara allmänna (varje halvtimme) eller bokade. Alla besökare måste följa med på en guidad visning.
I guidearbetet ingår även att finnas till hands i teaterentrén, ge information till turister och arbeta i Teaterboden, där vi säljer biljetter och presentartiklar. Du kommer att vara klädd i enkel 1700-talskostym när du arbetar.

Vi söker dig som:
·         kan guida på svenska, engelska och tyska och/eller franska
·         har minst 30 högskolepoäng inom ämnena konst-, teater-, musik-, litteraturvetenskap eller historia
·         är ansvarskännande, pålitlig och punktlig
·         vill arbeta i ett team och inte är rädd för att rycka in där det behövs
·         kan arbeta maj-september, ca 30 timmar i veckan
·         kan delta i en obligatorisk säkerhets- och brandövning 6 maj kl 17.30-21

Vi sätter våra besökare och kunder är i fokus så därför är det viktigt att du har en gedigen känsla för service och ett intresse av att möta många människor från olika kulturer och åldrar med varierande kunskapsnivå. För vår satsning på barn och unga är det meriterande om du har pedagogisk erfarenhet.
Du lär upp dig genom att läsa in material om teatern och genom att följa med på de guidade turerna under ett par dagar, men viljan att på egen hand söka ny kunskap är en viktig egenskap.

Visstidsanställning med timlön, ca 75% maj-september samt extra vid behov oktober-december. Arbete även helger, helgdagar och kvällar. Vi har öppet alla dagar i veckan. Visningar utanför ordinarie öppethållande förekommer och under föreställningsperioderna finns möjlighet till utökad arbetstid. Kollektivavtal finns.

Som guide på Drottningholms Slottsteater får du möjlighet att vistas i underbar kulturmiljö, träffa spännande människor och lära känna trevliga arbetskamrater.

Välkommen med din ansökan och cv till josephine.levin@dtm.se senast 25 april

VI SÖKER en butiksassistent juni-augusti

Teaterboden är en unik butik i 1700-talsmiljö. Butiken är en förlängning av upplevelsen av en visning eller föreställning på Drottningholms Slottsteater. Sortimentet består av presenter och souvenirer för alla åldrar och alla prisklasser med anknytning till teatern, kungligheter och parken. Som butiksassistent har du besökare och kunder i fokus och det är därför viktigt att du har en gedigen känsla för service och ett intresse av att möta många människor från olika kulturer och i olika åldrar.

I arbetsuppgifterna ingår:
·         försäljning av Teaterbodens varor, biljetter till guidade visningar och föreställningar
·         kassahantering och avstämning av dagskassa
·         att ta emot, packa upp och prismärka varor
·         hantera lager
·         att skylta varor och hålla Teaterboden attraktiv
·         andra för verksamheten förekommande sysslor

Vi söker dig som:
·         har kassavana
·         har goda kunskaper i svenska och engelska och gärna ytterligare språk
·         kan skapa kontakt med kunder/besökare i alla åldrar
·         är ansvarstagande, ordningsam, strukturerad och flexibel
·         vill arbeta i team och inte är rädd för att ta i där det behövs
·         kan arbeta i ett periodvis högt tempo
·         är kulturintresserad
·         kan delta i en obligatorisk säkerhets- och brandövning 6 maj kl 17.30-21

Visstidsanställning med timlön, ca 75% juni-augusti. Arbete även helger, helgdagar och kvällar. Vi har öppet alla dagar i veckan. Kollektivavtal finns.

På Drottningholms Slottsteater får du möjlighet att vistas i underbar kulturmiljö, träffa spännande människor och lära känna trevliga arbetskamrater.

Välkommen med din ansökan och cv till josephine.levin@dtm.se senast 21 april.