iiris viljanen

Esprit! pop på finlandssvenska

 Iiris Viljanen med band

Iiris Viljanen är en av de mest kritikerrosade popartisterna i Sverige just nu. Efter att ha släppt sitt hyllade album Mercedes har hon gästat Emil Jensens föreställningsturné Flyktpotatis och ackompanjerat Uje Brandelius i hans föreställning Spring Uje Spring.

Iiris Viljanen är uppvuxen i en liten by utanför Vasa i Österbotten. Hon var tidigare ena halvan av indieduon Vasas flora och fauna och har nu blommat ut som soloartist med ett tonläge som är lika lågmält som explosivt. Hon inledde sin solokarriär 2015 med popbetonad rap på finlandssvenska - poesi i världsklass!

 

Plötsligt känns inget bra
varför har jag int rensat ut det fulaste jag har
För såklart e det just det jag drar på mig idag
Strumpbyxor med tomma hål
Jag drar på mig dem ändå
det får gå

Iiris Viljanen ur Plötsligt ful

 

mer under dagen

Kl 16.00 Aktris, till vilket pris? Visning om livets och arbetets villkor för 1700-talets skådespelerskor.
Kl 17.00-18.00 Wollstonecrafts svenska systrar Litterär salong med texter av bl a Hedvig Charlotta Nordenflycht, Anna Maria Lenngren, Margareta Momma och Hedvig Elisabet Charlotta. Elisabeth Mansén, professor i idé historia vid Stockholms universitet och Johanne Lykke, författare som 2016 debuterade med romanen Natten som föregick denna dag.
Du föds med vett och drift, med känslor och begär, Och Quinnan liksom Man fullkomlig menskja är. Hedvig Charlotta Nordenflycht

Déjeunersalongen bar

Déjeunersalongen Bar öppnar 1 timme innan konserten. Här finns vitt vin och rosévin, champagne, alkoholfri dryck, kaffe och te samt wraps, macarons och minimunkar.

Drottningholms slottscafé

Drottningholms slottscafé, Karamellan, serverar mat och kaffe i vacker miljö. Det går att sitta inomhus, utomhus eller i det nybyggda orangeriet. Se menyn och boka bord>>>

 

Båtresa

Det vackraste sättet att åka till Drottningholm är med båt. Båten går från Stadshuskajen i Stockholm, många turer varje dag, med de historiska fartygen M/S Angantyr, M/S Prins Carl Philip eller ångfartyget S/S Drottningholm. Alla avgångar på helslag har en restaurang ombord som serverar lunch och middag. På övriga turer finns en kafeteria. Båtresan tar cirka en timme, enkel resa.

Tidtabell>>>

Mer om båtresan>>>

BILJETTPRISER

Konsert Iiris Viljanen             200:-
Konsert+Salong                      250:-

Biljettpriser inkl moms och serviceavgifter.
Biljetterna säljs via ticketmaster.se och hos Ticketmasterombud. Biljetter säljs även i Teaterboden på Drottningholm.

SPELPLAN

Lör 9 september

16.00 Visning: Aktris, till vilket pris?>>>
17.00 Salong: Wollstonecrafts svenska systrar>>>
19.00 På scen: Iiris Viljanen med band