Esprit!

Esprit! erbjuder underhållande och kunskapsfördjupande evenemang i nya format. Vi står starka i vår tradition och historia men riktar samtidigt blicken mot framtiden och omvärlden. De samtida konstarterna ska kunna möta det starka kulturarvet där nya och oväntade uttryck kan uppstå. Gustav III:s tid på teatern är en självklar inspirationskälla då experiment med form och innehåll tycktes gränslösa och teatern verkade och växte fram i en internationell kontext.

DST2019_01_v2.jpg
KFA.jpg

säsongsinvigning och nationaldagsfirande
6 juni

Säsongsinvigning! På Nationaldagen 6 juni bjuder vi på en dag fylld av sång, musik, visningar, dans, utlottningar och överraskningar. Roliga aktiviteter för barn och vuxna i och utanför Déjeunersalongen och på Teaterplan. Kom gärna i din bästa 1700-talsdress!

“… en upplevelse för öga och öra, och en bro mellan dåtid och nutid, och gav nya dimensioner på den samtida verkligheten.”
Kristina I Kleinert, Epoch Times

operaIntroduktioner

I Déjeunersalongen. Fri entré. Déjeunersalongen Bar öppen.

3 augusti kl 18.30 Inför Ariodante Regissören Nicola Raab om kvällens föreställning. På engelska.

5 augusti kl 18.30 Om Händel, The Foundling Hospital i London och Roman Musikkritikern och kulturskribenten Camilla Lundberg.

7 augusti kl 18.30 Om barockoperans könsrollsanarki Musikkritikern och kulturskribenten Camilla Lundberg.

9 augusti kl 18.30 Inför Ariodante Dirigenten Ian Page om kvällens föreställning. På engelska.

11 augusti kl 15.00 Inför Ariodante Dramaturgen Tuvalisa Rangström om kvällens föreställning.

13 augusti kl 18.30 Inför Ariodante Dramaturgen Tuvalisa Rangström om kvällens föreställning.

15 augusti kl 18.30 Inför Ariodante Dramaturgen Tuvalisa Rangström om kvällens föreställning.

17 augusti kl 15.00 Inför Ariodante Dirigenten Ian Page om kvällens föreställning. På engelska.

14 september kl 15.00 Den radikale Beethoven Författaren Göran Greider om Beethoven och revolution genom konst och musik.

15 september kl 15.00 Skådespelarna på Drottningholm 1753-1854 Fil dr i teatervetenskap och fd museichef vid Drottningholms teatermuseum Inga Lewenhaupt om gamla talteatertraditioner.

Mer info om övriga introduktioner inom kort.

Kungliga Förvandlingsakademien

En musikalisk familjeföreställning i två korta akter som försöker reda ut vad förvandling är. Här kan vem som helst när som helst bli något helt annat.

Möt Sekreteraren, Trädet och Kristallkronan i ett drama som inspirerats av Ovidius Metamorfoser. Texten ger plats åt fantasin till toner av 1700-talet i magisk miljö. Föreställningen börjar i Déjeunersalongen och fortsätter vidare in i den underbara teatersalongen…

24 maj — 2 juni

Läs mer om föreställningen här>>>