JUBILEUMSINVIGNING

Drottningholms Slottsteater fyller 250 år! Var med när teatern öppnar för jubileumssäsongen!
Vi bjuder på en dag fylld av sång, musik, visningar, dans och överraskningar. Roliga aktiviteter för barn som 5-minutersopera i teatertältet, häst och vagn i parken, ansiktsmålning à la 1700-tal, pysselbord, visningar med utklädning.

6 juni

JOHAN HELMICH ROMAN - ETT SVENSKT GENI I NEAPEL

Möt Roman, kosmopolitisk musiker, kompositör och folkbildare. I ett program med vår förste store modernist möter den napolitanska lekfullheten det svenska vemodet. Musik av Scarlatti, Roman, Leonardo Leo m fl. 
Med Anna Paradiso på cembalo och Dan Laurin på blockflöjt

10 juni 19.30 i Déjeunersalongen

DAS LAUTENWERK - DEN SJUNGANDE KLAVIATUREN

Carl-Axel Dominique framför egna fantasier samt musik av bl a Bach, Roman, Tommie Haglund och Scarlatti på clavesino – ett ensträngat klavikord.

12 juni 19.30 i Déjeunersalongen

Födelsedagskalas

Drottningholms Slottsteater öppnar sina dörrar och bjuder in till födelsedagskalas för att fira teaterns 250-årsjubileum med temavisningar, tårtkalas och Herman Lindqvist!

9 juli

Jubileumsspektakel

Ett divertissement fyllt av scenväxlingar, musik och historik. Kom och se teaterns unika scenmaskineri arbeta med hjälp av handkraften från ett tiotal scenarbetare. Kulisserna skiftar framför publikens ögon, vågorna rullar i fonden och molnen kommer ner från taket.

12-16 och 19-23 juli kl 16.00

Teater utan gränser

En eftermiddag i mångfaldens tecken med musik, dans och visningar. Nyanlända ungdomar möter musiker ur Drottningholmsteaterns orkester i en gränslös dansfest!  Barock och hiphop kryddas med inslag från Mellanöstern. Visningar av teatern på arabiska kl 13.15 och 14.15.
Musikalisk ledare: Maria Lindal
Koreograf: Maria Lindholm

I Déjeunersalongen. Fri entré och servering.

28 augusti kl 15.00-17.00, visningar kl 13.15 och 14.15.

Larmar och gör sig till

En lekfull hyllning till Ingmar Bergmans konstnärskap, ordet och skådespelarkonsten. Från eftermiddag till midnatt kan du njuta av Drottningholm, Bergman och Trollflöjten! I samarbete med Dramaten/Bergmanfestivalen och Stiftelsen Ingmar Bergman.

3 september

Sagan om Trollflöjten

En lustfylld familjeföreställning med musik av W.A. Mozart

Följ med Tamino, Papageno, Nattens Drottning, Sarastro, Pamina och Papagena på deras äventyr när Mårten och Åsa spelar, berättar och agerar hela historien om Trollflöjten.

3 och 4 september

PETER VON POEHL

Indie möter barock i en exklusiv barockpopkonsert! Peter von Poehl är sångare, låtskrivare, kompositör och musiker baserad i Paris. Medverkar gör även Martin Hederos, Larry Mullins, Maria Lindal och musiker ur Drottningholmsteaterns orkester. Efterhäng i Déjeunersalongen Bar med DJ Toby Dammit.

10 september kl 20.00

Operaintroduktioner

I samband med operaföreställningarna ges en serie öppna operaintroduktioner. Introduktionerna hålls en timme före varje föreställning i Déjeunersalongen. Servering och fri entré.