Alkemistens hemlighet

Esprit! guldmakarna på Drottningholm

En föreställning kretsande kring konstens, filosofins och vetenskapens utveckling med utgångspunkt i Drottningholmsteaterns magiska värld och geniala scenmaskineri. Musik, dekor och texter är hämtade från dåtidens tankar kring de fyra elementen.

I ett hemligt laboratorium på slottet försöker Nordenskiöld genom alkemi tillverka guld i syfte att avskaffa fattigdomen i världen. Kungen, som i behov av pengar länge hoppats på denna gudomliga konst, har dock börjat tröttna på Nordenskiölds resultatlösa projekt. För att blidka kungen skapas en föreställning kring de fyra elementen. Gränsen mellan scen och salong suddas sakta ut.

Originalidé • Dan Laurin
Koncept, regi och koreografi • Patrik Sörling
Musikaliskt koncept Maria Lindal
Kostym Lena Dahlström
Mask och peruk Sofia Ranow

Alkemisten • Stina Ekblad
Split • Karolina Blixt, mezzosopran
Kärleken • Pontus Sundset, dansare
Luft • Dan Laurin, blockflöjt
Jord • Maria Lindal, violin
Eld • Anna Paradiso, cembalo
Vatten • Magdalena Mårding, cello

Musik av Vivaldi, Marais, Purcell, Rebel, Händel, Locke, Telemann, Rameau och Pärt.
Changements à vue.

Med stöd av Drottningholmsteaterns Vänner

Textmaskin med engelsk text. Föreställningen är ca 1 timme och 15 minuter lång utan paus.

Följ med regissören Patrik Sörling bakom kulisserna och hör mer om föreställningen här>>>

Kom på en visning av teatern innan föreställningen

Innan kvällsföreställningen den 15 juni startar en fördjupad visning av teaterbyggnaden. Visningen startar kl 16.30 och är ca 45 minuter lång, på svenska eller på engelska. Boka samtidigt som du bokar din föreställningsbiljett! 17 och 18 juni visas teatern varje halvtimme 11-13.30 och biljetter köps på plats i Teaterboden.

Picknick

Boka en picknick samtidigt som du bokar dina föreställningsbiljetter! Sätt dig på muren eller i gräset utanför Déjeunersalongen och titta ut över den Engelska parken innan föreställningen. En väska är packad för två personer och innehåller bl a varmrökt lax, potatissallad, grönsaker, bröd, ost, något sött och mineralvatten. Vin och kaffe kan du köpa till i Déjeunersalongen Bar.  Vi har filtar och sittkuddar att låna ut.

En picknick kostar 550 kr per väska (en väska räcker för två personer). Beställ samtidigt med dina föreställningsbiljetter och hämta ut i Déjeunersalongen Bar en och en halv timme innan föreställningen börjar.

Båtresa

Det vackraste sättet att komma till och från Drottningholm är med båt. Båten går från Stadshuskajen i Stockholm, många turer varje dag, med de historiska fartygen M/S Angantyr, M/S Prins Carl Philip eller ångfartyget S/S Drottningholm. Alla avgångar på helslag har en restaurang ombord som serverar lunch och middag. På övriga turer finns en kafeteria. Båtresan tar cirka en timme, enkel resa. Sista båten hem från Drottningholm går 20.30.

Tidtabell>>>

Mer om båtresan>>>

Drottningholms slottscafé

Drottningholms slottscafé, Karamellan, serverar mat och kaffe i vacker miljö. Det går att sitta inomhus, utomhus eller i det nybyggda orangeriet. Se menyn och boka bord>>>

Buss

Efter kvällsföreställningarna (15 och 17 juni) går en Teaterbuss från parkeringen in till T-Fridhemsplan och Stockholms central. Bussen avgår ca 15 minuter efter föreställningens slut och biljetten kostar 100 kr per person. Köp bussbiljett samtidigt som du köper föreställningsbiljett online eller köp på plats i garderoberna.

 

BILJETTPRISER

Ordinarie       195:-
Under 26 år   150:-
Under 12 år   100:-

SPELPLAN

Tor 15 juni kl 19.00
Fre 16 juni kl 19.00 helabonnerad
Lör 17 juni kl 15.00
Lör 17 juni kl 18.00
Sön 18 juni kl 15.00
Sön 18 juni kl 18.00 helabonnerad

Biljettpriser inkl moms och serviceavgifter.
Biljetterna säljs via ticketmaster.se och hos Ticketmasterombud.

Biljetter säljs även i Teaterboden på Drottningholm.