SÄSONGEN 2019

Kära publik

Välkomna till teaterns värld av inspirerande idéer, till det allvarsamma och lekfulla, det utmanande och det sköna. Vi vill skapa upplevelser, konstnärliga och intellektuella, som får oss att gemensamt njuta och reflektera. Och teatern är alltid fylld av starka och mångfacetterade berättelser som vill vi dela med er. 1700-talets musik, konst, arkitektur och utopiska idévärldar är en aldrig sinande källa att ösa ur.

Vår tids komplexitet, dess snabba tempo, flyktiga flöden av kommunikation skapar än större behov av gemensamma upplevelser, fysiskt, i samma rum och i samma tid. En gemenskap som får rymma fria tankar, speglingar och inspiration från upplysningstiden. Tiden då själva ordet optimism föddes och tron på det mänskliga förnuftet växte sig stark.

Vi bjuder in till opera, teater, kunskapsfördjupande temavisningar, Esprit!-föreläsningar, introduktioner och konserter – allt med avstamp i 1700-talet!

Säsongens stora höjdpunkt, operan Ariodante av G F Händel, skapar vi tillsammans med säsongens Artist in Residence, mezzo-sopranen Ann Hallenberg, som även sjunger titelrollen. Ian Page leder Drottningholmsteaterns orkester och en internationell stjärnensemble i regissören Nicola Raabs iscensättning.

I ett unikt och efterlängtat samarbete med Dramaten välkomnar vi det talade ordet och skådespelarkonsten tillbaka till teaterhuset. I ett nyskrivet drama om BeethovenDövheten – kommer skådespelarna Johan Rabaeus och Andreas T Olsson tillsammans med musiker ur vår orkester att bjuda in till spännande septemberkvällar.

Missa inte vår ljuvliga barnföreställning Kungliga Förvandlingsakademien som kommer tillbaka efter förra årets fina framgångar.

Tag båten ut, njut en stund i parken, gå med på en visning och lyssna till en introduktion i Déjeunersalongen Bar där det serveras goda drycker, något lätt att äta och njut av teatern!

Varmt välkomna till världens vackraste världsarv
Sofi Lerström
Teaterchef

Mer om Ariodante här>>>

Mer om Dövheten här>>>

Mer om Kungliga Förvandlingsakademien här>>>